Agamek12, rozważę tą trasę następnym razem
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
Ostatnie 2-3 tygodnie i powrót do Warszawy znacznie się wydłużył. Coś poperdzielili w światłach już na kilkanaście kilometrów przed Cze-wa i już tam stoi się kilka zmian świateł. Potem standardowo przed skrętem na Jędrzejów i na wylocie na wysokości TESCO (już przed makdonaldami) przed odbudowywanym wiaduktem.
Efekt jest taki, że odcinek Katowice-Częstochowa zamiast standardowych 1h05m-1h10m pokonuje w 1h30m... :?
PS: kusi mnie jazda Pendolino na kupowanych z wyprzedzeniem biletach - może w końcu zacznę jeździć pociągiem?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MZDiTw pierwszym etapie zostanie zamknięta dla ruchu jezdnia północna a ruch będzie odbywał się jednokierunkowo jezdnią południową do al. Wolności.
Drugi etap przewiduje zamknięcie dla ruchu jezdni południowej a ruch będzie odbywał się również jednokierunkowo jezdnią północną do al. Wolności.
Komentarz
-
-
no i się stało... rozkopali Wrzosową na nitce w kierunku Katowic....
ja wczoraj po. 18.00 posłuchałem GPS'a i na DK1 w kierunku K-ce skręciłem w ul. Równoległą (tę prze małym Orlenem/ Bliską) i potem prawie równolegle do DK1 jechałem bokami do Wrzosowej i przy Orlenie włączyłem się przed samą zwężką.
Panowie z Cz-wy, jak to wygląda, ta sytuacja ok. 14.00 - 15.00 w kierunku Katowic?
czy trzymać się w/w opisu czy jakoś inaczej kombinować?
Przy okazji - kolejarze rozkopali przejazd kolejowy w Aleksandrii na trasie Konopiska-Blachownia. Czy tu macie jakiś pomysł by ten odcinek ominąć?Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
Komentarz
-
Komentarz